Субʼєкти, що здійснюють діяльність у сфері боротьби з тероризмом, та їх повноваження - Луцик, Василь Васильович (Львівський державний університет внутрішніх справ, 2020)
Розділ присвячений аналізу організації та діяльності суб’єктів протидії тероризму в Україні, особливостей використання негласної діяльності правоохоронних органів у цій сфері, принципів взаємодії суб’єктів боротьби з тероризмом та спеціально-технічного забезпечення таких заходів. Розглянуто правові засади використання результатів оперативно-розшукової діяльності у кримінальних провадженнях щодо терористичних злочинів, а також особливості протидії тероризму на тимчасово окупованих територіях. Акцент зроблено на комплексному підході до запобігання та мінімізації наслідків терористичної діяльності, поєднуючи оперативно-розшукові, розвідувальні та контррозвідувальні заходи.

This chapter analyzes the organization and activities of counter-terrorism entities in Ukraine, the specifics of using covert operations by law enforcement agencies in this field, the principles of interaction among counter-terrorism actors, and the technical support of such measures. The legal foundations for the use of operational and investigative results in criminal proceedings related to terrorist offenses are discussed, as well as the features of countering terrorism in temporarily occupied territories. Emphasis is placed on a comprehensive approach to preventing and minimizing the consequences of terrorist activities, combining operational, intelligence, and counterintelligence measures.
Keywords: тероризм; протидія тероризму; негласна діяльність; оперативно-розшукова діяльність; розвідувальна діяльність; контррозвідувальна діяльність; Антитерористичний центр; спеціально-технічне забезпечення; тимчасово окуповані території; кримінальні провадження; terrorism; counter-terrorism; covert operations; operational and investigative activity; intelligence activity; counterintelligence activity; Antiterrorist Center; technical support; temporarily occupied territories; criminal proceedings