Удосконалення податкової політики в Україні : соціальний аспект (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 87545) - Гордей, Оксана Дмитрівна (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
У статті визначено соціальний аспект податкової політики, що проводиться в Україні протягом еволюції розвитку державності та ринкових засад функціонування економіки. Акцентовано увагу на соціальних диспропорціях у країні та необхідності їх нівелювання, використовуючи важелі та інструменти податкової політики.

The article identifies the social aspect of tax policy implemented in Ukraine during the evolution of statehood and market principles of the economy. The article focuses on social disparities in the country and the need to level them using the levers and instruments of tax policy.
Keywords: Податковий кодекс; податкова культура; соціальний розвиток; мінімальна заробітна плата; прожитковий мінімум; податкова політика; Tax code; tax culture; social development; minimum wage; subsistence level; tax policy