Обліково-аналітичне забезпечення управління маркетинговою діяльністю підприємства - Климюк, Анна Вікторівна; Klymyuk, Anna Viktorivna (Ірпінь, 2024)
Жорстка конкуренція на ринку, нестабільна політична ситуація в Україні, активні воєнні дії, девальвація гривні – це основні негативні чинники, які впливають на фінансово-господарську діяльність суб’єкта господарювання будь-якої галузі. Утримання позиції конкурентного гравця на ринку виробництва молочних продуктів – це нелегка задача. Виходять на ринок багато фермерських господарств, які впевнено створюють свої мережі продажів. Високий рівень конкуренції існує і на сировинному ринку даної галузі. Відсутність якісного молока створює перешкоди у виробництві продукції вищого гатунку. Ефективне управління обліково-аналітичним забезпечення маркетингової діяльності дозволить підприємству розробити власну маркетингову стратегію і закріпити позиції на ринку молочних товарів. Кваліфікаційна робота - теоретичне обґрунтування та практичне застосування інструментарію обліково-аналітичного забезпечення управління маркетинговою діяльністю підприємства.

Fierce competition on the market, unstable political situation in Ukraine, active military operations, devaluation of the hryvnia are the main negative factors that affect the financial and economic activity of a business entity of any industry. Maintaining the position of a competitive player in the market of dairy products production is not an easy task. Many farms enter the market and confidently create their sales networks. There is a high level of competition in the raw materials market of this industry. The lack of high-quality milk creates obstacles in the production of high-quality products. Effective management of accounting and analytical support for marketing activity will allow the enterprise to develop its own marketing strategy and consolidate its position on the market of dairy products. Qualification work is the theoretical substantiation and practical application of the tools for accounting and analytical management of the enterprise's marketing activities.
Accounting and analytical management of the enterprise's marketing activities
Keywords: маркетингова діяльність; модель «4Р»; маркетинг-мікс; SWOP-аналіз; marketing activity; "4R" model; marketing mix; SWOP analysis