Інструменти залучення фінансових інвестицій в розвиток міст - Бузоверя, Сергій Володимирович; Buzoverya, Serhiy Volodymyrovych (Ірпінь, 2023)
Магістерське дослідження розглядає динаміку обґрунтування теоретико-методичних положень та розробку практичних рекомендацій щодо інструментів ефективного залучення та використання інвестицій у розвиток міст. У рамках даної дипломної роботи був проведений комплексний аналіз: узагальнено науковий доробок щодо дослідження загальної характеристики інвестиційних інструментів фінансового забезпечення розвитку міст; досліджено бюджетні інструменти формування сприятливого інвестиційного клімату на місцевому рівні; виявлено сучасні тренди реалізації інвестиційної політики та покращення бізнес-середовища на місцевому рівні; проаналізовано виконання місцевого бюджету розвитку та здійснено оцінку інвестиційної привабливості Ірпінської територіальної громади; сформулювано напрями удосконалення інструментів ефективного залучення та використання інвестицій для сталого розвитку міст з урахуванням європейського досвіду.

The master's study examines the dynamics of substantiation of theoretical and methodological provisions and the development of practical recommendations regarding tools for effective attraction and use of investments in urban development. Within the framework of this thesis, a comprehensive analysis was carried out: the scientific work on the study of the general characteristics of investment instruments for the financial support of urban development was summarized; budgetary tools for the formation of a favorable investment climate at the local level were investigated; modern trends of investment policy implementation and improvement of the business environment at the local level were revealed; the implementation of the local development budget was analyzed and the investment attractiveness of the Irpin territorial community was assessed; directions for improving tools for effective attraction and use of investments for sustainable development of cities were formulated, taking into account European experience.
Tools of attracting financial investments in the development of cities
Keywords: інвестиції; інвестиційні інструменти; бюджетні інструменти; грантова угода; інвестиційна діяльність; investments; investment instruments; budget instruments; leasing; public-private partnership; grant agreement; investment activity; лізинг; державно-приватне партнерство