Особливості обшуку під час досудового розслідування. Ухилення від проходження військової строкової служби та мобілізації - Фокін, Ярослав Федорович (Західноукраїнський національний університет, 2017)
Розглянуто тактику проведення обшуку, визначену законодавством України. Здійснено загальну характеристику обшуку як слідчої (розшукової) дії, що спрямована на виявлення та фіксацію відомостей про обставини ухилення від призову на строкову військову службу і мобілізації. Запропоновано алгоритм дій при обшуку на початковому етапі розслідування цього злочину.

The article considers the tactics of the search, determined by the legislation of Ukraine. The general characterization of the search as an investigative (investigative) action aimed at identifying and recording information about circumstances evading the conscription for urgent military service and mobilization is given. The algorithm of actions at a search at the initial stage of investigation of this crime is offered.
Keywords: обшук; тактика проведення обшуку; мобілізація; ухилення від призову; призовник; search; search tactics; mobilization; evasion of conscription; conscript