До питання вдосконалення проведення та документального оформлення інвентаризації - Сторожук, Тетяна Миколаївна; Хмилівський, Максим Вікторович; Сторожук, Тетяна (ЦФЕНД, 2019)
Означено інвентаризацію, як один із шляхів забезпечення достовірності показників звітності і запобігання можливим відхиленням. Визначено основні моменти, які зазначені в Законі України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» щодо інвентаризації активів і зобов’язань. Доведено необхідність розпочинати проведення інвентаризації з перевірки розрахунків. Описано документальне оформлення інвентаризації.

Inventory is identified as one of the ways to ensure the reliability of reporting indicators and prevent possible deviations. The main points specified in the Law of Ukraine "On Accounting and Financial Reporting in Ukraine" on the inventory of assets and liabilities are identified. The need to start an inventory to verify the calculations is proved. Documenting the inventory is described.
Keywords: інвентаризація; достовірність показників; інвентаризації розрахунків; заборгованість; інвентаризація заборгованості; inventory; reliability of indicators; inventory of calculations; debt; inventory of debt