Релокований бізнес у фокусі регіональних медіа - Григоренко, Назар Андрійович (Ірпінь, 2025)
Дослідження базується в осмисленні ефективних стратегій репрезентації релокованого бізнесу в регіональних медіа, які враховують специфіку воєнного часу, орієнтуються на інформаційні потреби локальної аудиторії та використовують сучасні медійні інструменти для формування позитивного суспільного сприйняття і підтримки бізнес-ініціатив. Одержані результати можуть бути використані під час викладання дисципліни “Тренди сучасної економічної журналістики та штучний інтелект”, “Сучасний український економічний медіадискурс” для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 061 «Журналістика».

The research is based on understanding effective strategies for representing relocated businesses in regional media, which take into account the specifics of wartime, focus on the information needs of the local audience and use modern media tools to form a positive public perception and support for business initiatives. The results obtained can be used when teaching the discipline “Trends of Modern Economic Journalism and Artificial Intelligence”, “Modern Ukrainian Economic Media Discourse” for applicants of the second (master's) level of higher education in the specialty 061 “Journalism”.
Keywords: війна в Україні; економічна адаптація; інформаційна стратегія; локальні ініціативи; медіадискурс; медіапідтримка; підприємницька діяльність; регіональні медіа; релокований бізнес; соціальна згуртованість; war in Ukraine; economic adaptation; information strategy; local initiatives; media discourse; media support; entrepreneurship; regional media; relocated business; social cohesion