Основи медіадіяльності - Гиріна, Тетяна Сергіївна (Державний податковий університет, 2026)
У навчальному посібнику розкрито сутність і специфіку сучасної журналістики та PR-діяльності в умовах цифровізації. У виданні систематизовано базові принципи функціонування інформаційного простору, розкрито сутність і взаємодію ключових комунікаційних сфер – журналістики та зв’язків із громадськістю. Розглянуто еволюцію професійних стандартів, ролей і форматів в умовах цифрової трансформації суспільства. Посібник формує цілісне уявлення про механізми створення, верифікації та поширення контенту, акцентуючи увагу на важливості критичного мислення та етичної відповідальності як невід’ємних складових фахової компетентності сучасного медіафахівця.
Keywords: медіадіяльність; сучасна журналістика; PR-діяльність; інформаційний простір; зв’язки із громадськістю; media activity; modern journalism; PR activities; information space, public relations