Сучасні завдання національної політики в Україні - Сердюк, Наталія Аркадіївна (ДВНЗ «Ужгородський національний університет», 2018)
На основі короткого огляду стану національного питання в Україні зроблено деякі висновки про низький рівень національної політики в Україні, крім того, щоби вирішувати питання інших національностей, які проживають в Україні, необхідно об’єднати самих українців сходу, заходу, півдня, центру, інакше нами будуть керувати хто завгодно, тільки не ми самі. Для цього варто розробити економічну платформу розвитку національностей і регіонів, вести цивільний і державний діалог, визначати критерії як показники виконання домовленостей сторонами щодо своїх зобов’язань. Духовність суспільства і держави в національному питанні починає формуватися тоді, коли громадяни держави докладають спільних зусиль для того, щоби світ називав їх нацією, і об’єднуються для спільної діяльності, спрямованої на досягнення поставлених цілей і результатів.

Based on a brief review of the national question in Ukraine have been made certain conclusions about the low level of national policy in Ukraine, but to solve problems of other nationalities living in Ukraine should unite themselves Ukrainian east, west, south, center, otherwise they will be managed by anyone, but we are not ourselves. It is necessary to develop an economic development platform nationalities and regions, to civil and public dialogue to determine the criteria as indicators of the agreements the parties of their obligations. Spirituality of society and state in the national question, which begins to form in the event that the citizens of the state make joint efforts for the world to call their nation, and united for joint activities aimed at achieving the goals and results.
Current tasks of national policy in Ukraine
Keywords: національна ідентичність; національна політика; націонал-екстремізм; національні громади; державна мова; national identity; national policy; national extremism; national communities; state language