Формування наполегливості молодших школярів засобами фізичної культури - Діхтяренко, Зоя Михайлівна (РВВ Житомирського державного педагогічного університету імені Івана Франка, 2003)
У статті «Формування наполегливості молодших школярів засобами фізичної культури» описуються експериментальні дослідження, в яких брали участь діти молодшого шкільного віку (контрольний та експериментальний класи) протягом навчального року: державні тести і нормативи з фізичної підготовленості школярів та рухові тести; вимірювали фізичний розвиток, його зміна в динаміці та функціональний стан організму і динаміка його змін; розраховували за формулами тренувальні функціональні можливості дитячого організму та гармонійність тілобудови.
Keywords: молодші школярі; навчальний рік; державні тести; рухові тести; нормативи; фізична підготовка школярів; фізичний розвиток; дитячий організм