Сучасні інформаційно-комунікаційні технології для забезпечення якісного дистанційного навчання (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 119825) - Гладченко, Оксана Вікторівна; Ратушняк, Тетяна Володимирівна; Беспарточна, Олена Іванівна (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023)
У статті розглянуто основні питання з якими зіткнулась галузь освіти в умовах світової пандемії та цифрової трансформації суспільства, зокрема посередній рівень використання технологій дистанційного навчання учасниками процесу, недостатній рівень цифрової грамотності та навичок володіння інформаційно-комунікаційними технологіями, неструктурованість навчального матеріалу на освітніх платформах та відсутність якісного зворотного зв’язку із здобувачами освіти.

The article examines the main issues faced by the education sector in the context of the global pandemic and the digital transformation of society, in particular, the mediocre level of use of distance learning technologies by participants in the process, the insufficient level of digital literacy and information and communication technology skills, the unstructured nature of educational material on educational platforms, and the lack of high-quality feedback from students.
Keywords: дистанційне навчання; інформаційно-комунікаційні технології; освітня платформа; цифрова трансформація; distance learning; information and communication technologies; educational platform; digital transformation