Сучасний стан і напрями підвищення результативності співробітництва України з міжнародними фінансовими організаціями - Венцковський, Дмитро Юрійович; Дмитро Венцковський (Державна навчально-наукова установа «Академія фінансового управління», 2012)
Статтю присвячено пошуку шляхів розвитку й удосконалення співробітництва України з міжнародними фінансовими організаціями. Проаналізовано причини зниження результативності такого співробітництва та визначено орієнтири й обґрунтовано напрями забезпечення підвищення його ефективності.

The article is devoted to possible ways of development and improvement of cooperation between Ukraine and IFI. The Analysis of key factors reducing the effectiveness of Ukraine’s cooperation with IFIs is undertaken. The guidelines and reasonable directions to ensure an effective cooperation with the IFIs are defined.
Keywords: міжнародні фінансові організації; Європейський банк реконструкції та розвитку; Міжнародний банк реконструкції та розвитку; стратегія співробітництва з МФО; проекти МФО в державному секторі; international financial organizations; the European Bank for Reconstruction and Development; the International Bank for Reconstruction and Development; the strategy of cooperation with IFIs; MFI projects in the public sector