Мотивація суб’єктів внутрішнього контролю бюджетної установи - Міщенко, Тетяна Михайлівна (Університет державної фіскальної служби України, 2020)
Повнота реалізації функцій внутрішнього контролю залежить від мотивації виконавців цих функцій. При визначенні мотивації суб’єктів внутрішнього контролю бюджетної установи необхідно правильно обирати та використовувати все різноманіття видів мотивації як матеріальної, так і нематеріальної. Зазвичай дієвими методами мотивації є ті, що використовуються для задоволення матеріальних потреб (матеріальні методи): преміювання, одноразові винагороди, додаткова оплачувана відпустка, цінні подарунки персональні надбавки тощо. Проте, ефективна матеріальна мотивація суб’єктів внутрішнього контролю бюджетної установи стикається з одвічною проблемою – відсутність коштів в бюджеті установи. Тому, актуальним для керівництва є пошук та використання нових за змістом форм і методів матеріальної мотивації персоналу.

The completeness of the implementation of internal control functions depends on the motivation of the performers of these functions. In determining the motivation of the subjects of internal control of the budgetary institution, it is necessary to correctly choose and use all the variety of types of motivation, both tangible and intangible. Usually effective methods of motivation are those used to meet material needs (material methods): bonuses, one-time rewards, additional paid leave, valuable gifts, personal allowances, etc. However, the effective material motivation of the subjects of internal control of the budgetary institution faces an eternal problem - the lack of funds in the budget of the institution. Therefore, it is important for management to find and use new in content forms and methods of material motivation of staff.
Keywords: внутрішній контроль; мотивація; стимулювання; види мотивації; матеріальна мотивація; нематеріальна мотивація; internal control; motivation; stimulation; types of motivation; material motivation; intangible motivation