Роль психолога у формуванні позитивного настрою в колективі - Дерій, Наталія Миколаївна (Ірпінь, 2025)
У даній магістерській роботі досліджено проблематику формування позитивного настрою в колективі. Основна увага приділяється аналізу теоретичних основ дослідження позитивного настрою, вивченню психологічних методів і технологій його формування, а також розробці практичних рекомендацій щодо оптимізації цього процесу. На основі емпіричного дослідження, проведеного за участю 58 співробітників організації, виявлено взаємозв’язок між груповою мотивацією, психологічною атмосферою та згуртованістю колективу. Розроблено та обґрунтовано програму формування позитивного настрою в колективі, яка включає інтерактивні техніки, такі як рольові ігри, вправи на релаксацію, творчі завдання та командні активності. Практична значимість роботи полягає у можливості застосування розробленої програми керівниками організацій, HR-фахівцями та психологами для покращення психологічного клімату в колективі. Матеріали дослідження можуть бути корисними для фахівців у сфері організаційної психології та студентів відповідних спеціальностей

This master's thesis investigates the issue of forming a positive mood in a team. The main attention is paid to the analysis of the theoretical foundations of the study of a positive mood, the study of psychological methods and technologies for its formation, as well as the development of practical recommendations for optimizing this process. Based on an empirical study conducted with the participation of 58 employees of the organization, the relationship between group motivation, psychological atmosphere and team cohesion was revealed. A program for forming a positive mood in a team was developed and substantiated, which includes interactive techniques such as role-playing games, relaxation exercises, creative tasks and team activities. The practical significance of the work lies in the possibility of using the developed program by organization managers, HR specialists and psychologists to improve the psychological climate in the team. The research materials can be useful for specialists in the field of organizational psychology and students of relevant specialties.
Keywords: колектив; позитивний настрій; психолога вплив; соціально-психологічний клімат; професійна група; team; positive mood; psychological influence; social and psychological climate; professional group