Соціальний захист населення в Україні: стан та перспективи розвитку - Безпалько, Тетяна Володимирівна; Bezpalko, Tetyana Volodymyrivna (Ірпінь, 2024)
У роботі розглянуто теоретичні основи соціального страхування та системи фінансового забезпечення соціального захисту населення. Досліджено особливості фінансування соціальних трансфертів, визначено слабкі місця системи соціального захисту в Україні. У висновку автор пропонує підходи до розв’язання проблем фінансування соціального захисту населення

The paper examines the theoretical foundations of social insurance and the system of financial provision of social protection of the population. The peculiarities of the financing of social transfers have been studied, and the weak points of the social protection system in Ukraine have been identified. In the conclusion, the author offers approaches to solving the problems of financing social protection of the population
Social protection of the population in Ukraine: state and prospects for development
Keywords: соціальний захист населення; соціальна захищеність; соціальна політика; система соціального захисту; соціальні ризики; глобалізація; social protection of the population; social security; social policy; social protection system; social risks; globalization