Копінг-поведінка: актуальні методологічні проблеми вивчення та вимірювання - Ткачук, Таїсія Анатоліївна; Кечур, Роман Володимирович; Семків, Ірина Ігорівна (Перспективи та інновації науки, 2022)
У статті аналізуються основні підходи до вивчення феномену копінг-поведінки та методологічні проблеми її вимірювання. Зауважується, що існує три рівні методологічного аналізу – метаметодологія, системно-структурні методологічні розробки окремої наукової дисципліни та сукупність конкретних методів (способів отримання емпіричних даних) дослідження.

The main approaches to the phenomenology of the concept of the coping and methodological problems of its measurement are analyzed in the article. It is noted that there are three levels of methodological analysis of the coping - meta-methodology, system-structural methodological developments of a particular scientific discipline and a set of specific methods of research (methods of obtaining empirical data).
Keywords: копінг; копінг-поведінка; методологія; метод; метаметодологія; інтер-; інтраіндивідуальні методи вимірювання; емоційно-орієнтований копінг; проблемно-орієнтований копінг; coping; coping behavior; methodology; method; metamethodology; inter-; intra-individual measurement methods; emotionally-oriented coping; problem-oriented coping