Управління корпоративними правами - Боднарчук, Олег Григорович; Боднарчук, Оксана Іванівна; Глух, Марина Василівна (Державний податковий університет, 2024)
У навчальному посібнику висвітлюються теоретичні та нормативно-правові основи управління корпоративними правами, а саме: загальні засади управління корпоративними правами, правова природа корпоративних прав, управління корпоративним капіталом і відносини власності, цінні папери та їх роль у корпоративному управлінні. Розкривається сутність правового регулювання управління корпоративними правами та їх захист, а саме: органи корпоративного управління господарських товариств, особливості реалізації корпоративних прав держави, корпоративні конфлікти та зловживання корпоративними правами, загальні засади корпоративного управління в механізмі захисту корпоративних прав. Значна увага приділяється основним проблемним питанням з управління корпоративними правами як приватного, так і державного сектору економіки. За своєю структурою і змістом відповідає обов’язковій навчальній дисципліні «Управління корпоративними правами». Для викладачів, здобувачів вищої освіти та усіх, хто цікавиться проблемами управління корпоративними правами.
Keywords: корпоративне управління; корпоративне підприємство; корпоративні права; статутний капітал