Комп’ютерне моделювання впливу сукупної ставки оподаткування на діяльність підприємств - Редич, Олександр Володимирович (НДІ фіскальної політики, 2016)
У даній роботі показані результати дослідження залежності податкових платежів уявного підприємства від сукупної ставки оподаткування та рівня його рентабельності. Здійснювався двофакторний імітаційний експеримент у середовищі Matlab+Simulink. Доведено, що оптимальною сукупною ставкою оподаткування підприємств із низькою рентабельністю (<20%) є значення у межах 30%.

This paper shows the results of the study depends imaginary company tax payments of the aggregate tax rate and the level of its profitability. Two-factor experiment was carried out in a simulation environment Matlab + Simulink. It is proved that the optimal aggregate tax rate of enterprises with low profitability (<20%) is a value within 30%.
Keywords: адміністрування податків; система підтримки прийняття рішень; СППР; DSS; KPI; BSC; інтелектуальні технології; tax administration; intelligent technology; comulativ tax rates