Управління ризиками інвестиційного проєкту на підприємстві - Кучер, Поліна Олександрівна (Ірпінь, 2026)
У роботі досліджено сутність та особливості управління ризиками інвестиційного проєкту в системі стратегічного розвитку підприємства. Розкрито економічну природу інвестиційних ризиків, систематизовано їх види та обґрунтовано підходи до їх ідентифікації, оцінювання й мінімізації. Проведено комплексний аналіз діяльності підприємства та визначено ключові фактори, що формують рівень ризиковості інвестиційного проєкту в умовах нестабільного зовнішнього середовища. На основі застосування сучасних методів оцінювання ефективності інвестицій (з урахуванням ризику) запропоновано напрями вдосконалення механізму управління ризиками, що сприятимуть підвищенню інвестиційної привабливості, фінансової стійкості та довгострокової конкурентоспроможності підприємства

The thesis examines the essence and specific features of risk management of an investment project within the framework of the enterprise’s strategic development. The economic nature of investment risks is substantiated, their classification is systematized, and approaches to their identification, assessment, and mitigation are justified. A comprehensive analysis of the enterprise’s performance was carried out, and the key factors influencing the risk level of the investment project in a volatile external environment were identified. Based on modern risk-adjusted investment evaluation methods, practical recommendations were developed to improve the risk management mechanism, aimed at enhancing investment attractiveness, financial stability, and long-term competitiveness of the enterprise
Keywords: інвестиції; інвестиційний проєкт; інвестиційні ризики; управління ризиками; ризик-менеджмент; investments; investment project; investment risks; risk management; risk management system