Економічна теорія (політекономія, мікроекономіка, макроекономіка). Макроекономіка (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 83425) - Мартиненко, Валентина Віталіївна; Максименко, Іван Андрійович; Теліщук, Микола Миколайович; Круш, Петро Васильович; Старостенко, Ганна Григорівна; Поснова, Тетяна Вікторівна; Скорик, Марина Олегівна; Ковальчук, Володимир Миколайович; Мацелюх, Наталія Петрівна; Корж, Марина Анатоліївна; Теліщук, Мирослава Миколаївна; Рябокінь, Тарас Васильович (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Навчальний посібник підготовлений згідно з вимогами освітньої програми для підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня денної та заочної форм навчання галузей знань 07 «Управління та адміністрування», 05 «Соціальні та поведінкові науки», 12 «Інформаційні технології», спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 073 «Менеджмент», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», 051 «Економіка», 056 «Міжнародні економічні відносини», 122 «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» та програми обов’язкової навчальної дисципліни «Економічна теорія (політекономія, мікроекономіка, макроекономіка)», затвердженої Вченою радою Університету ДФС України, пр. № 4 від 24.10.2016. Посібник містить два змістовних модулі: «Функціонування національної економіки та економічне зростання» і «Теоретичні основи світової економіки». Кожна тема включає план вивчення теми; логічно-тезовий виклад питань для розгляду на лекції; коментар до питань, які винесені на самостійне опрацювання; термінологічний словник; тести, запитання та завдання для контролю. У списку рекомендованих джерел - підручники, навчальні посібники, наукові праці вітчизняних та зарубіжних авторів. Буде корисним усім, хто цікавиться економічною теорією.

The textbook is prepared in accordance with the requirements of the educational program for the training of applicants for higher education of the first (bachelor's) level of full-time and part-time forms of education in the fields of knowledge 07 “Management and Administration”, 05 “Social and Behavioral Sciences”, 12 “Information Technology”, specialty 072 “Finance, Banking and Insurance”, 073 “Management”, 076 “Entrepreneurship, Trade and Exchange Activities”, 051 “Economics”, 056 “International Economic Relations”, 122 “Computer Science and Information Technology” and the program of the compulsory discipline “Economic Theory (Political Economy, Microeconomics, Macroeconomics)”, approved by the Academic Council of the University of the State Fiscal Service of Ukraine, prov. No. 4 of 24.10.2016. The manual contains two substantive modules: “Functioning of the National Economy and Economic Growth” and ‘Theoretical Foundations of the World Economy’. Each topic includes a plan for studying the topic; a logical and thesis statement of issues to be considered at the lecture; a commentary on the issues to be considered for independent study; a glossary; tests, questions and tasks for control. The list of recommended references includes textbooks, manuals, and scientific works by domestic and foreign authors. It will be useful for anyone interested in economic theory.
Keywords: економічна теорія; макроекономіка; мікроекономіка; політекономія; economic theory; macroeconomics; macroeconomics; microeconomics; political economy