Психологічні чинники виникнення та подолання конфліктів у бізнес - організації - Ружинська, Тамара Михайлівна (Ірпінь, 2026)
У кваліфікаційній роботі здійснено аналіз та систематизацію теоретичних підходів до вивчення психологічних чинників виникнення і подолання конфліктів у бізнес-організації, а також у розробці практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності управління конфліктами. За результатами дослідження сформульовані узагальнені висновки та практичні рекомендації щодо профілактики і подолання конфліктів у бізнес-організації. Одержані результати можуть бути використані у практиці психологічного супроводу персоналу та управління міжособистісними конфліктами у бізнес-організаціях, а також у діяльності менеджерів і HR-фахівців

The qualification work analyzes and systematizes theoretical approaches to the study of psychological factors of the emergence and overcoming of conflicts in a business organization, as well as in the development of practical recommendations for increasing the effectiveness of conflict management. Based on the results of the study, generalized conclusions and practical recommendations for the prevention and overcoming of conflicts in a business organization were formulated. The results obtained can be used in the practice of psychological support of personnel and management of interpersonal conflicts in business organizations, as well as in the activities of managers and HR specialists
Keywords: особистість; конфлікт; психологічні чинники; бізнес-організація; дослідження; психокорекція; personality; conflict; psychological factors; business organization; research; psychocorrection