Митний контроль зовнішньоекономічних операцій з підакцизними товарами - Ручка, Євгеній Дмитрович (Ірпінь, 2025)
У роботі розглянуто комплексне дослідження теоретичних і практичних аспектів митного контролю зовнішньоекономічних операцій з підакцизними товарами, визначення проблемних питань у цій сфері та розробка науково обґрунтованих пропозицій щодо вдосконалення механізмів митного контролю підакцизних товарів в Україні.

The work considers a comprehensive study of theoretical and practical aspects of customs control of foreign economic operations with excisable goods, identification of problematic issues in this area, and development of scientifically based proposals for improving the mechanisms of customs control of excisable goods in Ukraine.
Keywords: митний брокер; брокерські послуги; зовнішньоекономічна діяльність; митне оформлення; правове регулювання; customs broker; brokerage services; foreign economic activity; customs clearance; legal regulation