Економіка територіальної громади - Краєвський, Володимир Миколайович; Максименко, Іван Андрійович; Скорик, Марина Олегівна; Корж, Марина Анатоліївна; Савченко, Алла Миколаївна; Теліщук, Микола Миколайович; Теліщук, Мирослава Миколаївна; Марина Скорик; Мирослава Теліщук; Володимир Краєвський; Алла Савченко; Теліщук, Микола; et al. (Державний податковий університет, 2023)
Актуальність навчального посібника «Економіка територіальної громади» обумовлена тим, що в Україні відбулася реформа територіальної організації влади, місцевого самоврядування на засадах децентралізації зі зростанням повноважень територіальних громад – одиниць базового рівня адміністративно-територіального поділу, які отримали бюджетну самостійність. У посібнику розміщено 12 тем: адміністративно-територіальний устрій України; досвід реформування адміністративно-територіального устрою в країнах ЄС; територіальні громади як суб’єкти місцевого самоврядування в системі адміністративно-територіального устрою; ресурсне забезпечення економічного розвитку територіальних громад; місцевий економічний розвиток; профіль територіальної громади; діагностика стану територіальної громади як основа планування її розвитку та ін. Призначений для здобувачів вищої світи другого (магістерського) рівня (денної та заочної форм навчання), галузь знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», спеціальність 051 «Економіка» та повністю відповідає ОПП «Економіка міста та регіону», робочій програмі навчальної дисципліни «Економіка територіальної громади».
Keywords: адміністративно-територіальний устрій; місцеве самоврядування; Європейська хартія; територіальна громада; економічний розвиток