Особливості організаційного забезпечення протидії нелегальному обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів в країнах ЄС - Новицька, Надія Володимирівна; Капелюш, Анна Анатолівна (КНУ імені Тараса Шевченка, 2017)
В роботі описана система контролю за переміщенням підакцизних товарів в країнах ЄС, її принцип функціонування, переваги та недоліки застосування для протидії нелегальному обігу підакцизних товарів.

The paper is devoted to the description of the Excise Movement and Control System in the EU, its principle of operation, the advantages and disadvantages of using to counteract the illicit circulation of excisable goods.
Keywords: акцизний податок; режим відстроченої сплати акцизного податку; система контролю за рухом підакцизних товарів; excise duty tax; excise duty suspension; Excise Movement and Control System