Електронні докази у кримінальному провадженні - Сіренко, Оксана Володимирівна (УДФСУ, 2019)
Стаття присвячена розгляду теоретичних питань, пов’язаних із впровадженням інституту електронних доказів у кримінальне провадження України. Проаналізовано роботи науковців щодо визначення категорій «електронні докази», «електронні документи». Зроблено висновок про необхідність законодавчого закріплення термінів «електронні докази», «електронний документ» та формування методики дослідження електронних доказів. Тhe article is devoted to the consideration of theoretical issues related to the introduction of the institute of electronic evidence of criminal proceedings in Ukraine. Analyzed the work of scientists regarding the definition of categories of "electronic evidence", "electronic documents". The conclusion is made about the need to legislate the terms "electronic evidence", "electronic document" and the formation of a methodology for the study of electronic evidence.
Keywords: докази, електронні докази, цифрові докази, електронний документ; evidence, electronic evidence, digital evidence, electronic document