Тенденції ринку криптовалют: зміни капіталізації і вартості - Куликівський, Денис Олександрович (Ірпінь, 2026)
Робота присвячена комплексному аналізу глобального ринку криптовалют, дослідженню факторів, що впливають на капіталізацію та вартість криптоактивів, а також порівнянню динаміки ринку з історичними циклами. У дослідженні розкрито сутність функціонування крипторинку та надано практичні рекомендації щодо оцінки інвестиційних ризиків і формування стратегій портфельного інвестування. Робота підкреслює роль технологічних інновацій, регуляторних факторів та макроекономічного впливу на формування вартості цифрових активів.

The work is dedicated to a comprehensive analysis of the global cryptocurrency market, examining the factors influencing the capitalization and value of crypto assets, and comparing market dynamics with historical cycles. The research explores the essence of how the crypto market functions and provides practical recommendations for assessing investment risks and forming portfolio investment strategies. The work highlights the role of technological innovation, regulatory factors, and macroeconomic influences on the valuation of digital assets.
Keywords: ринок криптовалют; капіталізація криптоактивів; волатильність ринку; динаміка цін криптовалют; біткоїн домінація; альткоїни; інституційні інвестиції; прогноз розвитку крипторинку; ETF криптовалют; DeFi та секторність активів; cryptocurrency market; crypto asset capitalization; market volatility; cryptocurrency price dynamics; bitcoin dominance; altcoins; institutional investments; crypto market development forecast; crypto ETF; DeFi and asset sectorization