Поступ української економічної журналістики як передумова залучення іноземного капіталу - Калита, Артем Володимирович; Kalyta Artem Volodymyrovych (Ірпінь, 2024)
У кваліфікаційній роботі осмислено поступ української економічної журналістики як передумови формування інформаційного підґрунтя та супроводу залучення іноземного капіталу до повоєнного відновлення та відбудови України. Емпіричну базу дослідження становлять підсумки проведеного автором соціологічного дослідження (анкетування: заочне, індивідуальне) постраждалих від війни з росією жителів київщини із використанням сервісу “Google Forms” (термін проведення: 17.12.2023–24.12.2023; n = 15). За результатами дослідження сформульовані висновки реалізованої наукової розвідки, емпірично осмислено роль економічної журналістики у відбудові Київщини та підготовано презентаційний ролик благодійної ініціативи ДПУ “#SaveIrpinUniversity”.

In the qualifying work, the progress of Ukrainian economic journalism is considered as a prerequisite for the formation of the informational basis and support for attracting foreign capital to the post-war recovery and reconstruction of Ukraine. The empirical basis of the research is the results of a sociological survey conducted by the author (survey: extramural, individual) of residents of Kyiv Oblast affected by the war with Russia using the Google Forms service (date: 12/17/2023–12/24/2023; n = 15). Based on the results of the research, the conclusions of the implemented scientific intelligence were formulated, the role of economic journalism in the reconstruction of Kyiv region was empirically understood, and a presentation video of the charitable initiative of the DPU "#SaveIrpinUniversity" was prepared.
The progress of Ukrainian economic journalism as a prerequisite for attracting foreign capital
Keywords: боротьба з корупцією; економічна журналістика; журналістські компетенції; журналістські розслідування; імідж України; іноземний капітал; медіа-інструменти; медіасупровід відбудови України; повоєнна відбудова; anti-corruption; economic journalism; journalistic competences; journalistic investigations; image of Ukraine; foreign capital; media tools; media support for Ukraine's reconstruction; post-war reconstruction