Тарас Шевченко та українська інтелектуальна історія - Готра, Олена Броніславівна (НАН України, 2017)
У статті розглянуто постать Тараса Григоровича Шевченка. Проаналізовано культурний внесок в історію української літератури та культури.

The article examines the figure of Taras Hryhorovych Shevchenko. The cultural contribution to the history of Ukrainian literature and culture is analyzed.
Keywords: Тарас Шевченко; інтелектуальна історія; Taras Shevchenko; intellectual history