Трансфертне ціноутворення (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 143311) - Скорик, Марина Олегівна; Грищук, Ганна Валеріївна (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2026)
В умовах глобалізації світової економіки та розвитку транснаціональних корпорацій загострюється проблема розмивання бази оподаткування між податковими юрисдикціями, що впливає на виведення прибутку з-під оподаткування. У зв'язку з цим посилюється роль трансфертного ціноутворення як податкового інституту регулювання правил, які застосовують до контрольованих операцій між асоційованими підприємствами та спрямовані на визначення бази оподаткування відповідно до принципу «витягнутої руки». Навчальний посібник містить теоретико-практичну складову до кожної теми, розкриваючи питання організаційно-методичних основ трансфертного ціноутворення та процедур проведення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням.
Keywords: трансфертне ціноутворення; податковий контроль