Основні аспекти організації обліку нематеріальних активів у сучасних умовах господарювання - Гуріна, Наталія Валеріївна; Ющенко, С. В. (Видавництво ТОВ "ДКС-центр", 2016)
В статті досліджується питання організації обліку нематеріальних активів у сучасних умовах господарювання. Розглянуто та проаналізовано підходи різних науковців до визначення терміну «організація обліку». Наведено етапи організації обліку на підприємстві та розкрито їх зміст. Запропоновано розуміння організації обліку як сукупності складових, а не послідовності етапів. Визначено місце організації обліку нематеріальних активів в загальному процесі організації обліку. Визначено сутність поняття облікової політики та перераховано елементи облікової політики щодо нематеріальних активів. Розглянуто організацію документування обліку нематеріальних активів з врахуванням використання програмного продукту «1С: Бухгалтерія». Запропоновано використання сукупності вимог до кандидата на посаду бухгалтера з обліку нематеріальних активів. Формування облікової політики з врахуванням запропонованих елементів забезпечить підготовку інформації необхідної для прийняття ефективних рішень по управлінню нематеріальними активами підприємства.

The article examines the issue of organization of accounting intangible assets in the current economic conditions. It has been considered and analyzed various approaches to scientific definition of "organization of accounting." The stages of accounting management on the factory have been provided with and revealed their content. It has been offered an understanding of accounting as a set of components, not the sequence of stages. The place of accounting for intangible assets in the general process of accounting have been determined. It also has been determined the essence of the concept of accounting policy and restated elements of accounting policy on intangible assets. It has been considered the organization documenting accounting for intangible assets with regard of using the software "1C". It has been offered тhe use of a set of requirements to the candidate for accountant accounting intangible assets. Development of accounting policy with regard to the proposed elements will guarantee the preparation of information required for effective management of intangible assets.
Keywords: бухгалтерський облік; організація обліку; нематеріальні активи; облікова політика підприємства; елементи облікової політики; автоматизація обліку; accounting; organization of accounting; intangible assets; accounting policy; elements of accounting policy; automation of accounting