Аналіз податкових надходжень у регіональному розрізі (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 89980) - Савченко, Алла Миколаївна (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
У статті визначено економічну сутність поняття «податкове навантаження» та узагальнено зміст визначення, який формулюють у науковій літературі як на мікро-, так і на макрорівні. Вивчено досвід країн світу щодо формування ефективної податкової політики та оцінено рівень податкового навантаження. Проаналізовано податкове навантаження в динаміці та його вплив на розвиток підприємницької діяльності в Україні.

In the article certainly economic essence of concept «tax loading» and maintenance of determination, that is formulated in scientific literature as on мікро- so on a macrolevel, is generalized. Experience of the world countries is studied in relation to forming of effective tax politics and the level of the tax loading is appraised. The tax loading in a dynamics and her influence is analysed on development of entrepreneurial activity in Ukraine.
Keywords: податкове навантаження; валовий внутрішній продукт; податкові надходження; оподаткування; суб'єкти господарювання; tax loading; gross domestic product; tax receivabless; taxations; subjects of menage