Information systems and technologies in accounting and management accounting - Myskin, Yurii Ihorevych; Ostapenko, Yana Oleksandrivna (Baltija Publishing, 2023)
У монографії розкрито теоретичні, методологічні та прикладні аспекти управління соціально-економічними процесами в галузях економіки. Досліджено теоретико-методологічні підходи до формування та оптимізації економічних процесів за такими напрямами: використання інформаційних систем та ІТ-технологій в системі обліково-аналітичного забезпечення управління підприємством, удосконалення економічних процесів у галузях економіки, комп'ютерне моделювання соціально-економічних процесів в умовах комп'ютерного моделювання соціально-економічних процесів в умовах глобальної інформатизації. Сформульовані наукові положення, висновки та рекомендації мають достатньо високий ступінь обґрунтованості, оскільки ґрунтуються на опрацюванні широкого кола загальнонаукових та спеціальних методів наукового пізнання.

The monograph reveals the theoretical, methodological and applied aspects of managing socio-economic processes in the sectors of the economy. It studies theoretical and methodological approaches to the formation and optimisation of economic processes on the following issues: use of information systems and IT technologies in the system of accounting and analytical support of enterprise management, improvement of economic processes in the sectors of economy, computer modelling of socio-economic processes in the context of global informatisation. The scientific positions, conclusions and recommendations presented have a sufficiently high degree of validity, since they are based on the processing of a wide range of general scientific and special methods of scientific knowledge.
Інформаційні системи та технології в бухгалтерському та управлінському обліку
Keywords: інформаційні системи; інформаційні технології; бухгалтерський облік; управлінський облік; information systems; information technology; accounting; management accounting