Правові механізми удосконалення системи безпечності харчових продуктів в Україні - Сагайдак, Ірина Степанівна; Чорна, Тетяна Миколаївна (Університет ДФС України, 2019)
Проаналізовано ключові новації Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», з прийняттям якого запрацювала нова система контролю якості та безпечності харчових продуктів в Україні.

The key innovations of the Law of Ukraine «On state control over compliance with legislation on food products, forages, by-products of animal origin, health and welfare of animals» were analyzed, with the adoption of which a new system of quality control and food safety in Ukraine was implemented.
Keywords: безпечність харчових продуктів; захист прав споживачів; система контролю якості та безпечності харчових продуктів; food safety; consumer protection; quality control and food safety