Державне управління в сфері національної безпеки - Низицький, Ростислав Олегович (Ірпінь, 2026)
У роботі розкрито сутність і зміст національної безпеки як об’єкта державного управління; проаналізовано теоретичні підходи та моделі управління у сфері національної безпеки; охарактеризовано нормативно-правове забезпечення системи національної безпеки України; здійснено аналіз сучасних загроз національній безпеці; оцінити ефективність державної політики та діяльності органів управління у сфері безпеки; виявити основні проблеми та недоліки державного управління у сфері національної безпеки; обґрунтовано пропозиції щодо вдосконалення механізмів державного управління у цій сфері.

This paper examines the nature and substance of national security as an object of public administration; analyses theoretical approaches and models of governance in the field of national security; describes the legal framework underpinning Ukraine’s national security system; analyses contemporary threats to national security; assesses the effectiveness of state policy and the activities of governing bodies in the field of security; identifies the main problems and shortcomings of public administration in the field of national security; and puts forward substantiated proposals for improving public administration mechanisms in this field.
Keywords: національна безпека; державне управління; безпекова політика; загрози національній безпеці; оборонний сектор; кібербезпека; стратегічне управління; national security; public administration; security policy; threats to national security; the defence sector; cyber security; strategic management.