Управління рентабельністю підприємства харчової промисловості в умовах економічної кризи - Денисенко, Ярослав Анатолійович (Ірпінь, 2025)
Кваліфікаційна робота складається з трьох взаємопов’язаних розділів: у першому розділі розкрито теоретичні основи управління рентабельністю підприємства; у другому – здійснено аналіз рентабельності діяльності підприємства та чинників впливу на її рівень ТОВ «Національна Горілчана Компанія» за період 2021-2023 рр., проведено оцінку рівня його прибутковості, а також проаналізовано взаємозв’язок між рентабельністю даного підприємства та рівнем його конкурентоспроможності; у третьому розділі досліджено вдосконалення механізму управління рентабельністю підприємства харчової промисловості в умовах економічної кризи.

The qualification work consists of three interrelated sections: the first section reveals the theoretical foundations of enterprise profitability management; the second section analyzes the profitability of the enterprise and the factors influencing its level of LLC "National Vodka Company" for the period 2021-2023, assesses the level of its profitability, and also analyzes the relationship between the profitability of this enterprise and the level of its competitiveness; the third section examines the improvement of the profitability management mechanism of a food industry enterprise in the context of an economic crisis.
Keywords: рентабельність; управління рентабельністю; підприємство; ефективність діяльності підприємства; profitability; profitability management; enterprise; operational efficiency