Державне регулювання розвитку зовнішньоекономічної діяльності в Україні - Гайдай, Сергій Олегович (Ірпінь, 2025)
Суттю кваліфікаційної роботи є обґрунтування теоретичних і методичних аспектів, практико-орієнтованих рекомендацій щодо державного регулювання розвитку зовнішньоекономічної діяльності. У роботі розкрито сутність державного регулювання розвитку зовнішньоекономічної діяльності; окреслено методологічний підхід до оптимального державного регулювання розвитку зовнішньоекономічної діяльності; висвітлено сучасний стан зовнішньоекономічної діяльності України; проведено статистичне дослідження зовнішньої торгівлі України (на прикладі бази дослідження); розглянуто зарубіжний досвід формування механізму державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

The essence of the qualification work is to substantiate theoretical and methodological aspects, practice-oriented recommendations on state regulation of the development of foreign economic activity. The work reveals the essence of state regulation of the development of foreign economic activity; outlines a methodological approach to optimal state regulation of the development of foreign economic activity; highlights the current state of foreign economic activity of Ukraine; conducts a statistical study of Ukraine's foreign trade (using the example of the research base); considers foreign experience in forming a mechanism for state regulation of foreign economic activity.
State regulation of the development of foreign economic activity in Ukraine
Keywords: державне регулювання; зовнішньоекономічна політика; зовнішньоекономічна діяльність; мито та митні збори; зовнішня торгівля; експорт та імпорт; state regulation; foreign economic policy; foreign economic activity; customs duties and fees; foreign trade; export and import