Окремі аспекти взаємодії залізничної міліції з органами державної безпеки щодо захисту транспортних комунікацій від кримінально-злочинного елементу у 1943-1944 рр. - Шевченко, Анатолій Євгенійович (Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова. Національна академія державного управління при Президентові України. Інститут законодавства Верховної Ради України, 2005)
В статті на підставі аналізу нормативно-правової бази, опублікованих архівних документів і матеріалів, огляду літератури висвітлює взаємодію залізничної міліції з органами державної безпеки у 1943-1944 рр.

In the author's article, based on the analysis of the normative-legal base, published archival documents and materials, the review of the literature highlights the interaction of the railway police with the State Security authorities in 1943-1944.
Keywords: залізнична міліція; органи державної безпеки; railway police; state security bodies