Контрабанда в СРСР під час ІІ Світової війни - Фрадинський, Олександр Анатолійович (Інститут історії України НАН України, Академія митної служби України, 2013)
В тезах досліджуються питання особливостей вчинення контрабанди під час ІІ Світової війни та характеризується протидія їй з боку митної служби.

The theses investigate the peculiarities of smuggling during World War II and characterize the opposition to it by the customs service.
Contraband in the USSR during World War II
Keywords: контрабанда; війна; ленд-ліз; дефіцит; митниця; contraband; war; land lease; deficit; customs