До питання запровадження інвестиційної податкової знижки в Україні - Серебрянський, Дмитро Миколайович; Мельничук, Ганна Сергіївна; Дмитро Серебрянський; Мельничук, Ганна (Державна навчально-наукова установа «Академія фінансового управління», 2012)
Обґрунтовано доцільність запровадження в Україні інвестиційної податкової знижки. Запропоновано механізм визначення ставки інвестиційної податкової знижки залежно від темпу приросту коефіцієнта оновлення основних засобів і частки вартості введених у дію основних засобів у їхній загальній вартості на кінець звітного періоду. На основі розрахованих ставок знижки проведено оцінку зменшення фактичних надходжень податку на прибуток підприємств через введення даної пільги.

The authors have grounded the necessity of introduction of the investment tax rebates in Ukraine. They suggest the mechanism to determine rates of investment tax rebates depending on the fixed assets recovery growth rate and the share value of the launched fixed assets in their total value by the end of the reporting period. On the ground of calculated rate discounts scientists have estimated an actual CIT revenue reduction in reflection of given benefit introduction.
Keywords: податкове стимулювання; податкові пільги; податок на прибуток підприємств; інвестиційна податкова знижка; інвестиції; ставка інвестиційної податкової знижки; основні засоби; tax incentives; tax benefits; corporate income tax; investment tax rebate; investments; investment tax rebate rate; fixed assets