Зарубіжний досвід організації управління публічними фінансами - Боярчук, Оксана Олексіївна (Ірпінь, 2025)
За результатами дослідження визначено напрямки удосконалення організації управління публічними фінансами, що є об'єктивно необхідною умовою та підґрунтям реалізації комплексу економічних реформ в країні. При цьому структура публічних фінансів має віддзеркалювати стратегію трансформації економічних відносин і базуватися на оцінці впливу державних рішень на майбутній розвиток країни. Доведено, що ефективна система управління публічними фінансами дасть змогу відповідати усім вимогам та стандартам, що потрібні для інтеграції з країнами Європи.

Based on the results of the study, the author identifies directions for improving the organisation of public finance management, which is an objectively necessary condition and basis for implementing a set of economic reforms in the country. At the same time, the structure of public finance should reflect the strategy of transformation of economic relations and be based on an assessment of the impact of government decisions on the future development of the country. It is proved that an effective public finance management system will allow Ukraine to meet all the requirements and standards necessary for integration with European countries.
Keywords: управління; публічні фінанси; зарубіжний досвід; контроль; management; public finance; foreign experience; control