Наближення параметрів податкової системи України до стандартів ЄС - Баранов, Владислав Віталійович; Baranov, Vladyslav Vitaliyovych (Ірпінь, 2024)
У роботі розкрито проблеми гармонізації податкового законодавства України та ЄС, визначено напрями їх вирішення. Сформульовано рекомендації щодо напрямків з перспектив наближення параметрів податкового законодавства України до законодавства ЄС.

The work reveals the problems of harmonization of the tax legislation of Ukraine and the EU, and defines the directions of their solution. Recommendations have been formulated regarding directions from the perspective of approximation of the parameters of the tax legislation of Ukraine to the legislation of the EU.
Approximation of the parameters of Ukraine's tax system to EU standards
Keywords: ухилення від сплати ПДВ; бюджетне відшкодування ПДВ; податкові перевірки; ризикоорієнтованість; VAT evasion; budgetary VAT refunds; tax audits; risk management