Тайм-менеджмент: шляхи підвищення ефективності використання робочого часу в організації - Роженюк, Дмитро Олександрович (Ірпінь, 2026)
Робота полягає у визначенні та формуванні шляхів підвищення ефективності використання робочого часу в організації шляхом упровадження дієвої системи тайм-менеджменту. Охарактеризували організаційно-управлінську діяльність Староостропільської сільської ради; проаналізували використання робочого часу в Староостропільській сільській раді, обгрунтували методи збору та обробки інформації; виявили основні проблеми та перешкоди ефективного тайм-менеджменту в діяльності сільських рад; здійснили огляд і обгрунтували вибір методів управління робочим часом, придатних для застосування у Староостропільській сільській раді; розробили комплексну стратегію тайм-менеджменту з урахуванням специфіки діяльності сільських рад; сформували план впровадження обраних методів та інструментів ефективного використання робочого часу в діяльності Староостропільської сільської ради; дослідили міжнародний досвід застосування інструментів і технологій тайм-менеджменту та визначили можливість його адаптації в Ккраїні.

The study aims to identify and develop ways to improve the efficiency of working time utilization in an organization through the implementation of an effective time management system. The organizational and managerial activities of the Staroostropil Village Council are characterized. The use of working time within the council is analyzed, and appropriate methods for data collection and processing are substantiated. Key problems and barriers to effective time management in the activities of village councils are identified. A review of time management methods is conducted, and the most suitable approaches for application in the Staroostropil Village Council are justified. A comprehensive time management strategy is developed, taking into account the specific features of village council operations. An implementation plan for selected methods and tools aimed at improving working time efficiency is formulated. International experience in the application of time management tools and technologies is examined, and the possibilities for its adaptation in Ukraine are determined.
Keywords: тайм-менеджмент; управління робочим часом; оптимізація робочих процесів; стратегія тайм-менеджменту; інструменти тайм-менеджменту; time management; working time management; optimization of work processes; time management strategy; time management tools