Рішення ради Європи щодо агресії РФ в Україні та їх вплив на перспективи розгляду усіх справ українців проти Росії в ЄСПЛ - Лісова, Катерина Сергіївна (Державний податковий університет, 2022)
Вже понад вісім місяців в Україні триває повномасштабна агресії РФ. Війна спричинила просто хвилю значних порушень у сфері міжнародного гуманітарного права. З кожним днем ми бачимо все більше порушень прав людини. На тимчасово окупованих територіях панує безрозсудна, нелюдська та агресивна поведінка російських військ. Це масові вбивства мирних жителів, викрадення дорослих і дітей, тортури, зґвалтування та знущання. Сьогодні всі українці потерпають від щоденних ракетних ударів по всій території України (по об’єктах інфраструктури, енергетичних об’єктах). Все це є геноцидом українського народу та злочинами проти людяності, яких світ не бачив з часів Другої світової війни.

For more than eight months, the full-scale aggression of the Russian Federation has been going on in Ukraine. The war simply caused a wave of significant violations in the international sphere humanitarian law. Every day we see more and more violations of rights a person Reckless, inhuman and aggressive behavior of Russian troops reigns in the temporarily occupied territories. These are mass murders of civilians, abduction of adults and children, torture, rape and abuse. Today, all Ukrainians suffer from daily rocket attacks throughout the territory of Ukraine (on infrastructure facilities, energy facilities). All this is genocide of the Ukrainian people and crimes against humanity, which the world has not seen since the Second World War.
Keywords: порушень прав людини; міжнародне гуманітарне право; злочини проти людства; human rights violations; international humanitarian law; crimes against humanity