Криміналістична характеристика обстановки ухилення від проходження військової строкової служби та мобілізації - Фокін, Ярослав Федорович (Центр правових наукових досліджень, 2017)
Здійснено аналіз криміналістичної характеристики обстановки ухилення від проходження військової строкової служби та мобілізації. Крім цього запропоновано до обстановки вчинення даних злочинів включити місце і час вчинення злочину; об’єкт і предмет злочинного посягання; склад учасників; матеріальні елементи оточуючого середовища; зв’язки, що існують між вказаними.

The analysis of the forensic characteristics of the situation of evasion from military service and mobilization is carried out. In addition, it is proposed to include the place and time of the crime in the circumstances of the commission of these crimes; object and subject of criminal encroachment; composition of participants; material elements of the environment; connections that exist between these.
Keywords: обстановка вчинення злочину; мобілізація; ухилення від призову; призовник; криміналістична характеристика; the situation of the crime; mobilization; evasion of conscription; conscript; forensic characteristics