Спеціальна психологія - Пєтухова, Ірина Олексіївна; Заушнікова, Марина Юріївна (Державний податковий університет, 2022)
Навчальний посібник створено з метою засвоєння категоріального апарату зі спеціальної психології, розширення теоретичних знань щодо загальних характеристик різноманітних нозологій, формування професійних компетентностей вірно діагностувати психофізичне порушення та визначати ефективні шляхи корекційно-розвиткового впливу на дитину; обґрунтування принципів інклюзії; формування толерантного ставлення до дітей із психофізичними порушеннями, усвідомлення важливості їх соціалізації. Призначений для викладачів, здобувачів вищої освіти, психологів, батьків, а також усіх, хто цікавиться питаннями спеціальної психології.
Keywords: спеціальна психологія; соціальна інтеграція; педагогічна інтеграція; інклюзивна освіта; розвиток дитини; special psychology; social integration; pedagogical integration; inclusive education; child development