Роль інформаційної безпеки у забезпеченні фінансової безпеки держави - Буба, Владислав Анатолійович (Ірпінь, 2025)
У роботі проаналізовано методологічні засади дослідження інформаційної безпеки, методи та інструменти її забезпечення; визначено сутність і значення інформаційної, фінансової безпеки, критерії їх оцінки; з'ясовано вплив воєнного стану на правове регулювання фінансової безпеки; розкрито місце інформаційної безпеки фінансової сфери у структурі економічної безпеки держави в цілому; досліджено особливості використання інформаційних технологій та ведення інформаційної політики державою як засобів забезпечення фінансової безпеки.

The article analyzes the methodological foundations of information security research, methods and tools for its provision; defines the essence and significance of information and financial security, and the criteria for their assessment; clarifies the impact of martial law on the legal regulation of financial security; reveals the place of information security of the financial sector in the structure of economic security of the State as a whole; and studies the peculiarities of using information technologies and conducting information policy by the State as a means of ensuring financial security.
Keywords: національна безпека; інформаційна безпека; фінансова безпека; інструменти забезпечення фінансової безпеки; методи забезпечення фінансової безпеки; інформаційні технології; інформаційна політика; national security; information security; financial security; financial security tools; methods of financial security; information technology; information policy