Засоби оцінювання якості програмного забезпечення - Федорук, Роман Іванович; Fedoruk Roman Ivanovych (Ірпінь, 2024)
Аналіз моделі якості ПЗ, яка визначена стандаром ДСТУ ISO/IEC 25010; дослідження існуючих інструментів оцінювання якості програмного забезпечення — метрики, статичне та динамічне тестування; визначення якості програмного коду за результатами метричного аналізу, з використанням метрики Холстеда, Мак-Кейба, Чепіна, Джілбі; визначення передумови автоматизованого тестування.

Analysis of the software quality model defined by the DSTU ISO/IEC 25010 standard; research of existing software quality assessment tools — metrics, static and dynamic testing; determining the quality of the software code based on the results of metric analysis, withusing Halstead, McCabe, Chapin, Gilby metrics; determining the prerequisites for automated testing.
Software quality assessment tools
Keywords: якість програмного забезпечення; метрики; статистичний аналіз; динамічний аналіз; тестування; software quality; metrics; statistical analysis; dynamic analysis; testing