Розробка погодного помічника на основі штучного інтелекту - Магура, Маркіян Романович (Ірпінь, 2026)
У магістерській роботі визначено створення інтуїтивно зрозумілого інтерфейсу для оперативного інформування про стан погоди. Для цього реалізовано стабільну інтеграцію з метеорологічними API, забезпечено персоналізацію даних (збереження локації користувача) та впроваджено алгоритми обробки помилок для гарантування високої відмовостійкості системи. Telegram ідентифіковано як оптимальне середовище завдяки наявності потужного Telegram Bot API.

The master's thesis defines the creation of an intuitive interface for prompt information about the weather. To this end, stable integration with meteorological APIs is implemented, data personalization is ensured (saving the user's location), and error handling algorithms are implemented to guarantee high system fault tolerance. Telegram is identified as the optimal environment due to the presence of a powerful Telegram Bot API.
Keywords: інформаційна система; погодний помічник; Telegram; API; information system; weather assistant; Telegram; API