Використання сучасних фізкультурно-оздоровчих технологій у закладах вищої освіти - Штанько, Валентин Сергійович (Ірпінь, 2026)
У кваліфікаційній роботі автор на основі аналізу наукових літературних джерел перерахував найпоширеніші, на його думку, сучасні фізкультурно-оздоровчі технології для оптимізації фізичного виховання молоді (фітнес-технології (степ, аеробіка пілатес, функціональні тренування); інтерективні та цифрові технології (мобільні додатки, онлайн-тренування, фітнес-трекери); оздоровчо-рекреаційні програми (дихальна гімнастика, йога, скандинавська ходьба тощо); технології функціонального тренування (кросфіт, інтервальні) тощо запропонували рекомендації щодо підвищення ефективності фізичного виховання засобами сучасних технологій.

In the qualification work, based on the analysis of scientific literary sources, the author listed the most common, in his opinion, modern physical education and health technologies for optimizing the physical education of young people (fitness technologies (step, aerobics, Pilates, functional training); interactive and digital technologies (mobile applications, online training, fitness trackers); health and recreational programs (breathing exercises, yoga, Scandinavian walking, etc.); functional training technologies (crossfit, interval), etc., and offered recommendations for increasing the effectiveness of physical education using modern technologies.
Keywords: фізкультурно-оздоровчі технології; молодь; здоров’я; освітні заклади; фізичне виховання; physical education and health technologies; youth; health; educational institutions; physical education