Перегляд за Автор "Derevyanko Victoria Mykolayivna"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПерсонал як визначальна складова забезпечення конкурентоспроможності підприємства(Економічний аналіз, 2013) Минчинська Ірина Василівна; Дерев`янко Вікторія Миколаївна; Mynchynska Iryna Vasylivna; Derevyanko Victoria MykolayivnaВизначено значення персоналу підприємства у забезпеченні його конкурентоспроможності. Проаналізовано показники ефективності використання персоналу та встановлено їх взаємозвязок із показниками ефективності діяльності підприємства на прикладі агропромислового холдингу “Кернел”. За результатами оцінки доведено необхідність включення такої складової як персонал до загальної методики оцінки конкурентоспроможності підприємства ґрунтуючись на використанні стратегічного підходу до управління. Для цього було обрано Збалансовану систему показників (ЗСП). Запропоновано до етапів проведення аналізу за допомогою ЗСП включити SWOT-аналіз. Наведено зарубіжний досвід мотивації персоналу для підвищення ефективності праці та рівня конкурентоспроможності вітчизняних підприємств. Пропозиції, викладені в статті, можуть бути впровадженні в практику господарювання вітчизняних підприємств. The value of enterprise personnel to ensure its competitiveness is defined. The efficiency factors of the use of personnel and their interrelation with the performance indicators on a sample of the agricultural holding "Kernel" are analysed. It has been proved the need to include such a component, as the staff in the general methodology to assess the competitiveness of the company through a strategic approach to management. The Balanced Scorecard (BSC)has been chosen for that. The SWOT- analysis is proposed to be also used. An international experience to motivate staff to improve efficiency and competitiveness of domestic enterprises is shown. The proposals that are set out in this article may be put into the practice of management of domestic enterprises.
- ДокументСтратегічний підхід до оцінки конкурентоспроможності підприємства(ACTA STING, 2014) Минчинська Ірина Василівна; Дерев`янко Вікторія Миколаївна; Mynchynska Iryna Vasylivna; Derevyanko Victoria MykolayivnaВизначено важливість оцінки всіх складових конкурентоспроможності підприємства для забезпечення конкурентних переваг. Наведено комплексний підхід до оцінки конкурентоспроможності з використанням статистичних методів та методів стратегічного аналізу. Визначено етапи проведення такої оцінки з використанням методу, заснованому на теорії ефективної конкуренції; матриці BCG; Збалансованої системи показників Balanced Scorecard (BSC). Запропоновано до етапів проведення аналізу за допомогою BSC включити SWOT-аналіз. This paper determines the importance to evaluate all the enterprise competitiveness components for competitive advantage. It shows a complex approach to assessing the competitiveness, using the statistical techniques and methods of strategic analysis. Stages of such an evaluation are defined, using a method based on the theory of effective competition; Matrix BCG; Balanced Scorecard (BSC). Offered to include SWOT-analysis to the stages of analysis using BSC.